Kinderfeestjes

Café Troela organiseert regelmatig Workshops-op-Maat voor kinder- en meidenfeestjes... Heb jij binnenkort een feestje en wil je een voorstel op maat van ons ontvangen, mail ons dan even! Onze voorstellen en prijzen hangen natuurlijk af van de leeftijd en de samenstelling van de groep. Maar hieronder wat opties waar je aan zou kunnen denken:

Tutu’s en toverstaf
Een tutu en een toverstaf dat is wat bij geen enkele prinses kan en mag ontbreken. Met tule, stoffen bloementjes, vilt, lintjes en vele andere vrolijke versiersels gaan we aan de slag om de alle meisjes om te toveren in prinsesjes!

Robots
Tijdens deze workshop kan ieder kind zelf twee robots in elkaar zetten. Met blik als basis, gaan ze aan de slag met lijm, schroeven, papier, lintjes en andere gekke onderdelen. Tijdens deze workshop worden de kinderen creatief uitgedaagd! En ze komen vaak met zulke ontzettend leuke ideeën en oplossingen!

Windmolentjes op zonne-energie
Aan het einde van deze workshop gaat ieder kind met een zelfgemaakt zomers windmolentje naar huis! Ontzettend leuk voor thuis in de tuin. De kinderen zetten tijdens deze workshop zelf het molentje in elkaar en zullen deze uitgebreid kunnen versieren. In het midden van het molentje zal een klein zonnepaneeltje geplaatst worden. Dus, zodra de zon schijnt zal het molentje er flink op los draaien!

Maak-je-eigen-stempels workshop
Met stempelrubber, gutsen en inspiratieplaatjes ga je - na een korte uitleg met tips en tucs - aan de slag. Aan het einde van de workshop neem je drie zelfgemaakte stempels en een stempelkussen mee naar huis. En vervolgens kun je lekker overal op gaan stempelen. Op enveloppen, kaartjes, labels, kadootjes, in je agenda, in een poeziealbum, op de kerstpost....

Craftboekjes maken
Wij houden van notitieboekjes! Daar kan je er nu echt niet genoeg van hebben. Tijdens deze workshop maak je een craftboekje (A6) geheel naar eigen wens. Wordt het een agenda, een receptenboekje of bijvoorbeeld een geboorteboekje? Al het materiaal ligt klaar op tafel: heel veel soorten papier, stempels, scharen, tape, poëzieplaatjes, stiften, stikkers… je kan zelfs ‘oldschool’ met de typemachine aan de slag. En aan het einde van de workshop heb je een ontzettend leuk kadootje voor jezelf gemaakt!

T-shirts of tasjes zeefdrukken
Zelf een t-shirt of een tasje zeefdrukken is super spannend! Hoe komt je eigen ontwerp er uit te zien op het textiel? Zeefdrukken doen wij op de ‘eenvoudige’ manier. Je tekent op een blanco vel, je knipt het uit en vervolgens gaan we aan de slag met de zeefdruk! Een zeefdruk is een stuk fijn gaas dat over een raamwerk gespannen is. Met je uitgeknipte papier dek je bepaalde delen van het textiel af, zodat alleen inkt door de andere delen gedrukt kan worden. Je smeert inkt op het raam en met een rakel smeer je deze uit. En tadaaa… je ontwerp is afgedrukt!! En je zult zien ... ook de details van je ontwerp staan er zeer scherp op!

Ontwerp je eigen Matroesjka's

Matroesjka’s! Die kleurrijke, schattige, houten, Russische poppetjes die enkele malen een kleinere versie van zichzelf bevatten. Traditioneel is de matroesjka beschilderd als een boerenmeisje, maar tijdens deze workshop kan je dat lekker zelf bepalen. Vijf blanco Matroesjka’s in verschillende formaten zullen voor je klaar staan. En aan jou de taak om een ontwerp te maken om vervolgens met verf, kwasten, pennen en potloden de matroesjska’s een gezicht te geven. En natuurlijk gaan ze aan het einde van de workshop gezellig met jou mee naar huis!

Vliegers
De zon schijnt en het waait een beetje... een perfecte dag om je zelfgemaakte vlieger te testen! Wat trots ben je als hij dan ook werkelijk de lucht in gaat! Met stokjes en vliegerpapier gaan de kinderen zelf een stevige constructie maken die vervolgens flink versierd moet worden natuurlijk!

Nautical Knots
Met zeemanstouw gaan we super coole armbanden maken! De armbanden lijken gemaakt met een zeer ingewikkelde knooptechniek, maar onder ons gezegd... die hebben we zo onder de knie! Het touw en de sluitinkjes zullen in verschillende kleuren aanwezig zijn, zodat iedereen met de perfect matchende armband naar huis kan.